emmakjorning

Sultry Sand

Införskaffade mig ett nytt läppstift härom veckan. Jag är förälskad. Läppstiftet kommer ifrån Maybelline och är i en superfin nude aktig nyans. Passar till vardags och håller ovanligt länge för ett inte så dyrt pris. Jag gav 119 kronor för det och är super nöjd. Tycker det håller bra och gör läpparna mjuka. Dessutom så luktar det vanilj. Har redan kikat en hel del på ett rött läppstift ifrån samma serie. Rött passar bra nu till hösten och halloween. 

DIY - Frappe

Är ni precis som jag, frappe-älskare så bör ni läsa detta inlägg. Jag tipsar nämnligen om ett super enkelt sätt att göra din egen frappe. Ingridienserna du behöver till frappen kan variera beroende på vilken smak du vill ha. Jag valde att göra en caramel frappe med kaffesmak då det är den jag oftast beställer på tex. Espresso House eller Starbucks. 

Det du behöver är:
Vispgrädde
Mjölk
Kaffe (kallt)
Strösocker
Isbitar
Kolasås
Sprut ev. Vispadgrädde
Farinsocker

Övrigt:
Mixer
Glas
Sugrör

  • Du börjar med att hälla i vispgrädden, mjölken, kaffet, strösockret, isbitarna samt i detta faller kolasåsen då den skulle få caramelsmak. Jag tar inga exakta mått utan går lite på känsla och tar så mycket utav allt som jag anser vara lämpligt. Därefter mixar jag det hela tills isen är nästintill helt nedbruten. 
  • Därfter häller jag upp vätskan i ett glas av bra storlek. (Självklart frivillig storlek, efter mängd vätska)
  • När jag gjort detta toppar jag frappen med sprutgrädde och strör på farinsockret (brunt) för att "dekorera" frappen. Klart!

Enkelt och verkligen jätte mumsigt som en liten fika eller snack.


Sneakpeak

Här nedan hittar ni en liten (snarare ganska stor) sneakpeak på hur mitt rum ser ut i nuläget. Har under ett flertal dagar, målat om hela rummet vitt, grovstädat, möblerat om samt fått in nya möbler. Är verkligen jätte nöjd. Det fattas fortfarande lite små grejer samt att jag skall sortera lite mer. Men därefter ska det börja bli klart. Det blev verkligen en uppfräschning! Tyvärr tänkte jag inte på att ta före/efter bilder.

Nights like this

Hittade några bilder som jag helt glömt bort att visa. De är tagna i början av sommaren då jag och några godingar ur min vänskapskrets myste till det lite extra hemma hos fina Zara. Grillade, skrattade och badade. Såna här dagar kommer man verkligen sakna ner det regnar och blåser i höst.

Idag har i princip hela dagen spenderats på Ikea med familjen. Köpt massa inredning till rummet och kom inte hem förän vid nio. Jag ska försöka sova nu då det blir upp tidigt imorgon. Ska bla. hämta ut mitt nya pendelkort och även köpa färg. Ska nämnligen måla om rummet imorgon vilket innebär att alla möbler ska ut, golven ska våttorkas, damsugas etc. Därefter ska jag montera de nya möblerna och piffa till det lite extra med detaljer. Jag är långt ifrån där jag vill vara gällande mitt rum men jag är i alla fall en bit på vägen.

 

Jensen's Bøfhus

Efter ett flertal timmars shopping tillsammans med F avrundade vi dagen med middag på Jensen's Bøfhus. Det var verkligen supergott. Imorgon börjar ett nytt pass med fem jobbdagar om vädret tillåter, vi får väl se hur det blir med den saken då det utlovats mängder med regn de kommande dagarna. Bilder på vad jag införskaffade mig idag lär komma inom ett par dagar.