emmakjorning

Kategori: Ätbart

LUNCHTIPS

Tänkte dela med mig av någonting som verkligen är supergott och jätte enkelt att göra, snabbt går det också! Jag tycker om att äta mycket vegetariskt och att försöka byta ut köttet mot vegetariska alternativ. Det är alltid roligt att pröva nya saker. Härom dagen svepte jag ihop en snabb lunch till mig och pappa. Jag valde att koka vanliga snabbmakaroner, till de gjorde jag en vegetarisk "köttfärssås". Det du behöver är någon form av vegetariksk färs, jag använde en från Quorn. Till de hällde jag i finkrossade tomater med basilika, lite creme fraiche och tomatpure. Sedan valde jag att krydda med salt, peppar och lite oregano. Jag hade även i lite sambal oelek för extra smak. Det blev verkligen hur gott som helst, tips!!

AVO BREAKY

Jag totalälskar avokado. Tycker det är så himla gott, speciellt om man kryddar med lite peppar. Jag äter gärna min avokado tillsammans med keso men vår keso var tyvärr slut, så fick testa något nytt. Har sett massor utav bloggare som äter sin avokado på mackan och oj vad gott!! Helt klart en ny frukost-favvis! Toppade det hela med några tomater som jag plockade direkt från växthuset. Mums!

PANNKAKSBRUNCH

Två bilder från helgens pannkaksbrunch tillsammans med min Fredrik. Super gott och jag älskar att bären börjar smaka mer nu. Det känns verkligen att sommaren är påväg med stormsteg!! Och för att inte tala om vädret?? Helt fantastiskt med långhelg och såhär fint väder, låt det hålla i sig.

GÃ…RDAGENS BREAKY

Prövade mig på chiapuddig för första gången igår. Visst för ögat ser det fint ut, men smak och konsistensmässigt så var det ingenting för mig. Tyckte faktiskt inte om det alls. Men jag tänker att jag ska ge det något försök till där jag kanske använder något annat recept. Jag toppade det hela med banan och färska jordgubbar vilket gjorde det hela lite bättre. Längtar verkligen efter svenska jordgubbar, finns inget som slår det!! Hoppas ni får en fin torsdag. 

NYTTIGT SNACKS

Något som jag verkligen vill tipsa om är dessa supergoda (!!), rostade mandlar med salt. Jag är en person som gärna går och tar något att tugga på mellan måltiderna, när jag ser på serie osv. Men istället för att trycka i sig ett choklad eller något annat onyttigt så är detta ett betydligt bättre alternativ. De är så goda att de blir beroende framkallande. Tips till er andra där ute som går och småäter. Tror att mamma köpte dessa på Ica MAXI men de finns säkert i de flesta matbutiker. Ni borde testa!

SNABB NYTTIG LUNCH

Jag försöker verkligen att äta nyttigare och bättre. Mycket frukt och grönsaker och betydligt mindre socker. Man kan känna skillnaden väldigt fort på att man mår bättre om man äter bättre. Äter man socker och onyttigt mår man därefter. Jag känner mig fräschare och piggare när jag får i mig någonting nyttigt till lunch. Idag slängde jag ihop en sallad på lite saker vi hade hemma. Isbergssallad, avokado, färska champinjoner, paprika och toppade det hela med några brödkrutonger och en dressing. Gjorde även en sås vid sidan om på crème fraiche, pressad citron samt lite kryddor. Till salladen drack jag citronvatten. Blev verkligen jätte gott och var snabbt att fixa till, stort tips!!