emmakjorning

Kategori: Vardag

SNABB NYTTIG LUNCH

Jag försöker verkligen att äta nyttigare och bättre. Mycket frukt och grönsaker och betydligt mindre socker. Man kan känna skillnaden väldigt fort på att man mår bättre om man äter bättre. Äter man socker och onyttigt mår man därefter. Jag känner mig fräschare och piggare när jag får i mig någonting nyttigt till lunch. Idag slängde jag ihop en sallad på lite saker vi hade hemma. Isbergssallad, avokado, färska champinjoner, paprika och toppade det hela med några brödkrutonger och en dressing. Gjorde även en sås vid sidan om på crème fraiche, pressad citron samt lite kryddor. Till salladen drack jag citronvatten. Blev verkligen jätte gott och var snabbt att fixa till, stort tips!!

I'M BACK

Två snapshots från nyår som för övrigt spenderades med de allra bästa.

Här gapar det verkligen tomt och har gjort det ett bra tag nu. Har alltså inte uppdaterat här sedan i november (??). Det har hänt en hel del sedan dess. Jag har bland annat börjat på ett nytt jobb och äntligen tagit mitt efterlängtade körkort. Utöver det har väl livet egentligen mer eller mindre rullat på. Jag har umgåtts en hel del med mina fina vänner, haft några roliga utekvällar, ätit goda middagar, spenderat tid med familj och min älskade pojkvän. Firat jul hemma hos min fina morfar och firat nyår med mina tjejer.

Under denna tiden har jag helt enkelt inte haft tid eller ork till att blogga utan har prioriterat tiden till annat. Nu känner jag dock att jag vill komma igång med bloggen igen och börja uppdatera betydligt mer. Blir lättare också när det gäller bilder till bloggen då vi börjar gå mot ljusare tider nu. Det är så svårt att ta bra bilder när det blir mörkt så fort om dagarna och man inte har något fotoljus att använda sig av. Ska bli roligt att komma igång igen, det hoppas jag att även ni tycker. Kramis.

TIPS

 

Jag har tipsat om rätt mycket smink under den senaste tiden. Och om man nu använder sig utav mycket smink krävs det att man tar hand om sin hy. Därför tänkte jag tipsa om något som är så himla enkelt och perfekt nu inför vintern när ansiktet har en tendens av att bli torr pga. kylan. Jag brukar använda mig utav produkterna på bilden ovanför.  Den vita applicerar jag i hela ansiktet en liten stund innan jag ska sminka mig. Detta gör att huden blir återfuktad och sminket lägger sig mycket jämnare och snyggare när man applicerar det. Är det en dag då jag inte sminkar mig brukar jag endast använda krämen på de partier i ansiktet som jag är torr på, vilket i mitt fall brukar vara runt näsan och lite andra små partier. Detta gör att huden mår mycket bättre och minskar risken för att sminket lägger sig fult och ser torrt ut när man väl använder smink. Den blå krämen använder jag innan jag ska sova. Efter att jag tvättat bort smink, borstat tänder och gjort mig i ordning applicerar jag oftast krämen i hela ansiktet, eller på specifika partier som jag tycker behöver återfuktas. Jag har kommit på att man kan ta en sminkborste (rengjord från smink såklart) för att applicera krämen i ansiktet. Det är så himla enkelt men gör så mycket för huden, stort tips!!